امامزاده اسحاق یکی از جاذبههای محبوب استان گیلان است. استان گیلان جاذبههای گردشگری بسیاری دارد. طبیعت زیبای گیلان سبب شده است که جاذبههای مذهبی این استان علاوه بر داشتن جنبه معنوی، از جنبه سیاحتی نیز برخوردار باشند. وجود آرامگاهها و امامزادهها در مکانهای طبیعی زیبا و سرسبز سبب میشود که تعداد کسانی که از این مکانها بازدید میکنند بیشتر شود. زیرا علاوه بر رنگ معنوی، سیاحت طبیعت هم در کنار آن پر رنگ میشود. وجود امامزاده اسحاق در مکانی ییلاقی و سرسبز جذابیت این مکان را برای گردشگران چند برابر میکند. بقعه درخشان و نقرهای رنگ امامزاده اسحاق در شهرستان شفت استان گیلان از مناطق دیدنی است که هر ساله گردشگران زیادی را به سمت خود جذب میکند. این بقعه زیبا بر روی ارتفاع و نوک قلهای با نام سیاهکوه واقع شده است. محل قرار گرفتن امامزاده اسحاق در منطقهای ییلاقی واقع شده است. سرسبزی این ییلاق یکی از مواردی است که سبب جذب گردشگران به این منطقه میشود.
مختصات آرامگاه امامزاده اسحاق
ساختمان آرامگاه امامزاده اسحاق در مکانی زیبا و ییلاقی بر بالای نوک یک قله و در ارتفاع آن واقع شده است. ساختمان امامزاده اسحاق در دو طبقه و با استفاده از سنگ، گل و چوب ساخته شده است. بام بقعه به وسیله شیروانی ساخته شده است و دارای دو گنبد است. این بنا در دوره صفویه ساخته شده است و سفرنامه نویسانی مثل رابینو در نوشتههای خود به آن اشاره کردهاند. از این رو میتوان گفت امامزاده اسحاق از ارزش تاریخی زیادی برخوردار است و نشانی از قدمت و تاریخی بودن این منطقه از گیلان را دارد. امامزاده اسحاق برای مردم شهرستان شفت اهمیت زیادی دارد و از استان گیلان و مردم از سراسر ایران به این منطقه برای سیاحت و زیارت میروند. بنای امامزاده اسحاق در سالهای اخیر مورد مرمت قرار گرفته و گنبد و آجر چینی آن تجدید شده است. طبق شجرهنامه بر جای مانده از این منطقه، اسحاق برادرزاده امام رضا(ع) بوده است. در کنار این بقعه، خیرالنسا خاتون خواهر حضرت معصومه نیز به خاک سپرده شده است. طبق منابع شیعه این دو امامزاده از فرزندان امام موسی کاظم هستند.
طبق منابع تاریخی به جای مانده، در حدود سال ۲۰۶قمری، عدهای از سادات بر این میشوند تا از شهر مدینه به قم بروند اما شهر قم را برای انجام فعالیتهای خود مساعد نمیبینند و به دلیل استقبال مردم گیلان از سادات و شرایط مساعد در این منطقه، راه طبرستان و گیلان را در پیش میگیرند. حضرت امامزاده اسحاق و خواهرشان نیز جزو همین گروه بودهاند که به دلیل مورد تعقیب قرار گرفتن توسط مامون عباسی به منطقه شفت میآیند اما در آنجا توسط ماموران خلیفه کشته میشوند.
جاده رویایی امامزاده اسحاق
یکی از جاذبههای روستای امامزاده اسحاق، جاده این روستا است که به امامزاده میرسد. مسیر این جاده رودخانه و شالیزار میگذرد و همین فضای طبیعی زیبا بر جذابیت آن میافزاید. مسیر امامزاده به وسیله خانههایی با نردههای چوبی تزیین شده است. از این خانهها برای استفاده زائران و جهت اجاره به گردشگران، استفاده میشود. یکی دیگر از جاذبههای دینی شهرستان شفت، درخت هزارساله کنگول باسکم است که در مسیر جادهای که به ان اشاره شد قرار گرفته است. این درخت زیبا در حدود هزار سال عمر دارد و همچنان سرسبز بر جای مانده است. از دیگر ویژگیهای این درخت این است که تنه ان تو خالی است و گردشگرانی که از آن دیدن میکنند میتوانند از داخل ان عبور کنند. این درخت زیبا سایهای دلنشین دارد که گردشگران میتوانند از آن استفاده کنند.
خانههای رنگارنگ امامزاده اسحاق
اطراف امامزاده اسحاق را طبیعتی زیبا و دلنشین فرا گرفته است و مسافت آن با شهر زیاد است. بنابراین گردشگرانی که به این منطقه سفر میکنند معمولا شب خود را در دل طبیعت میگذرانند. اقامت گردشگران در روستا،موجب میشود تا روستاییان خانههای خود را به صورت اجارهای در اختیار توریستها قرار دهند. اتاقهای مورد استفاده توریستها معمولا اتاقهای چوبی هستند که به شکل آلاچیق یا کلبه ساخته شدهاند تا گردشگران به راحتی بتوانند بر فضای اطراف خود اشراف داشته باشند. مردم روستای امامزاده اسحاق بیشتر در طبیعت به سر میبرند و به مشاغلی مانند کشاورزی، دامپروری و پرورش زنبور عسل مشغول هستند. در روستای امامزاده اسحاق بازارچهای جهت استفاده توریستها در نظر گرفته شده است که گردشگران میتوانند از آن دیدن کنند.
طبق آماری که از گردشگران و زائران روستای امامزاده اسحاق گرفته شده است این مکان هر ساله در حدود ۲۰۰هزار زائر و گردشگر دارد. با این حال توجه به این مکان گردشگری چندان زیاد نیست. نگاهی به ساختمانهای جدیدی که در اطراف این مکان ساخته شده است نشان میدهد که این منطقه در حال از دست دادن فضای طبیعی خود است و طبیعت جذاب آن در حال دست خورده شدن است. بنابراین با تدبیر درست باید جلوی آسیب دیدن فضای طبیعی و مذهبی این جاذبه تاریخی، مذهبی و گردشگری گرفته شود تا فضای اطراف امامزاده از حالت اصلی خود خارج نشود.
بهترین زمان سفر به امامزاده اسحاق
امامزاده اسحاق در فصلهای بهار و تابستان، هوای خنک و چشماندازی سرسبز و جذاب دارد. از این رو بیشترین تعداد زائر و گردشگر را در این دو فصل، به خود اختصاص میدهد. استان گیلان به دلیل داشتن مناطق ییلاقی و سرسبز در فصلهای تابستان و بهار بیشترین گردشگر را دارد که تعداد بسیاری از آنها به منطقه امامزاده اسحاق نیز میروند و از آن دیدن میکنند. از جاذبههای دیگری که در این مکان، توجه گردشگران را به خود جلب میکنند ییلاقات روستا و غذاهای سنتی هستند که مردم روستا طبخ میکنند و به گردشگران ارائه میدهند. استقبال زائران و گردشگران از غذاهای سنتی این منطقه کمنظیر است.
اگر به گیلان سفر کردید حتما امامزاده اسحاق را به عنوان یکی از مناطق گردشگری جذاب در برنامه خود قرار دهید و از آن بازدید کنید. روستاگردی جزو علاقمندیهای بسیاری از گردشگرانی است که در صدد دنبال کردن اکوتوریسم هستند. دیدن مناظر طبیعی شگفتانگیز استان گیلان در اطراف امامزاده اسحاق و شهرستان شفت و ییلاقات اطراف آن چشم هر بینندهای را به خود جذب میکند. دیدن این جاذبههای طبیعی روح و روان انسان را جلا داده و سبب میشود انسان در برابر آفرینش و قدرت پروردگار سر تسلیم فرود آورد.
برچسبها:#آرش_انبوهی_از_آرامش, #آرش-انبوهی-از-آرامش, #من_و_آرش, امامزاده اسحاق, جاده رویایی, خانههای رنگارنگ امامزاده اسحاق, زمان سفر به امامزاده اسحاق, من و آرش