به طور سنتی، ایرانیان ترجیح می دهند تعطیلات خود را بیشتر در استان های شمالی به ویژه گیلان بگذرانند. دریا و نقاط تنبل برای گذراندن وقت و گذراندن اوقات فراغت با خانواده را می توان در استان گیلان یافت.در جنوب دریای خزر، استان سرسبز گیلان قرار دارد. مردم گیلان از شاداب ترین و اصیل ترین گروه های ایرانی هستند که عقاید و سنت های خود را حفظ کرده اند.
گیلان برای ایرانیان با تصاویری از مزارع برنج، مزارع چای و جنگلهای مسحورکننده پیوند خورده است. مردم گیلان به گویش گیلکی صحبت می کنند. موسیقی محلی آنها تا حد زیادی تحت تأثیر محیط اطراف و فعالیت های کشاورزی است.
صنایع دستی چوب یکی از صنایع دستی اصلی این است. آنها شامل کاسه، بشقاب، قاشق، چنگال و سایر ظروف هستند که در داخل و خارج از گیلان به فروش می رسند. از دیگر آثار هنری چوبی می توان به عصا، گهواره، مجسمه پرندگان و حیوانات، کنده کاری روی چوب و جعبه های مخصوصی به نام بولکی اشاره کرد. حصیر بافی یکی دیگر از صنایع دستی رایج گیلان است. محصولات بیشتر کلاه، سبد، رومیزی و کرکره است.
برای خرید ویلای شمال با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
برنج به دلیل شرایط آب و هوایی مناسب و خاک حاصلخیز که گیلان را به بزرگترین تولیدکننده برنج در ایران تبدیل کرده است، مهمترین محصول کشاورزی این استان است.
این تالاب زیستگاه پرندگان محلی و مهاجر است. یکی از زیباترین مناظر این استان است. مناظر از جزایر کوچک، مزارع نیشکر و گل های شکوه صبحگاهی تشکیل شده است.
این جنگل ها مناظر طبیعی زیبایی هستند که در دامنه کوه های البرز قرار گرفته اند. این جنگل ها با تنوع زیاد زندگی سبزشان مشخص می شوند. تمام جنگل های گیلان پوشیده از چمن است. جنگل های سراوان، تالش، دیلمان و لاهیجان از زیباترین جنگل ها هستند.
برای خرید ویلا در متل قو با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
از آنجایی که این استان در جنوب دریای خزر واقع شده است، دارای سواحل شنی و جذابی است که در مجاورت جنگل ها قرار دارند. آنها مکان های مناسبی برای شنا، قایق سواری و سایر ورزش ها و فعالیت های آبی هستند.
بارندگی های شدید و رطوبت زیاد در این استان باعث شده افراد زیادی به کاشت چای بخصوص در تپه ها و دامنه کوه ها دست بزنند. استان گیلان بزرگترین تولیدکننده چای در ایران است.
این روستا که یکی از پربازدیدترین اماکن سنتی و طبیعی گیلان است در ۶۵ کیلومتری جنوب غربی شهر رشت قرار دارد. اهمیت این روستا در معماری منحصر به فرد آن است: پشت بام خانه حیاط خانه بالا و همچنین سنگفرش روستا است.
برای اجاره ویلا در محمود آباد با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
کشتی گیلهمردی نشاندهنده رشادتهای ساکنان این منطقه است. این نوع کشتی معمولاً در تابستان ها، مناسبت های خاص یا اعیاد در محلی به نام سبزمیدان برگزار می شود.
دریای خزر نقش مهمی در فعالیت های اقتصادی ساکنان گیلان دارد. ماهیگیری و صنایع ماهیگیری منابع اقتصادی حیاتی برای مردم هستند.
این تپه در منطقه رحمت آباد رودبار قرار دارد و اولین بار توسط باستان شناس ایرانی دکتر عزت الله نگهبان کاوش شد. ۵۳ سنگ قبر، بسیاری از ظروف سفالی و اشیاء طلا متعلق به ۲۰۰۰ سال قبل از میلاد. در این تپه کشف شدند.
برای خرید ویلا در محمود آباد با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
این قلعه که به نام قلعه حسامی نیز شناخته می شود، قدمت آن به دوران ساسانیان (۶۵۱-۲۲۴) می رسد. این شهر در ۱۲ کیلومتری جنوب شهر فومن در دل جنگلی انبوه کوهستانی قرار دارد. این قلعه با ۵۰ هزار متر مربع مساحت، بزرگترین و باشکوه ترین قلعه گیلان است. از دو بخش تشکیل شده است: ارگ و خانه خانواده سلطنتی.
شرایط آب و هوایی مختلفی در این استان وجود دارد، بنابراین پوشش زنان در هر مکان متفاوت است. در مناطق کوهستانی لباس های بلند می پوشند تا در برابر هوای سرد محافظت کنند. در جنگلها و مناطق نزدیک ساحل و سواحل لباسهای کوتاهتری میپوشند، اما همگی لباسهای رنگارنگ و جذاب هستند.
یکی از موزه های متعددی که در ایران یافت می شود، موزه میراث روستایی گیلان است که در پارک جنگلی سراوان رشت واقع شده است. این موزه یک موزه در فضای باز است که در زمینی به مساحت ۲۶۰ هکتار تأسیس شده است. این موزه از دو جنبه حائز اهمیت است:
این اولین اکوموزه در ایران است که به منظور حفظ میراث روستایی و نمایش سنتهای بومی گیلان تأسیس شد.این موزه یک موزه روستایی است که در آن می توانید تصاویری ملموس از سبک زندگی روستایی را ببینید و با معماری، آداب و رسوم، صنایع دستی و هنرها و فضای روستایی آشنا شوید.
برای خرید خانه ویلایی در شمال با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
در موزه میراث روستایی گیلان وارد روستای بزرگی می شوید. روستایی در طبیعتی زیبا که هر خانه ای رنگ های متفاوتی دارد. در این موزه می توانید کلبه های سنتی زیادی را ببینید و از روستاهای مختلف دیدن کنید. در این موزه به طور خلاصه دنیای دیگری را تجربه خواهید کرد. با لباس های سنتی، اقلام گیلانی ها آشنا می شوید و مراحل پخت و پز سنتی را مشاهده می کنید.
موزه میراث روستایی گیلان یک موزه زنده است. وقت خود را با فعالیت های زیر پر کنید:
برای بازدید از کل سایت موزه ساعت ها پیاده روی نیاز دارد. در اینجا می توانید کلبه هایی را ببینید که از محل اصلی خود به سایت موزه منتقل شده اند و به همان شیوه سنتی دوباره سرهم شده اند. قدمت این کلبهها از ۶۵ تا ۱۸۰ سال است و سعی شده سبک زندگی روستایی، ویژگیهای معماری و صنایع دستی گیلانیها به نمایش گذاشته شود.
موزه میراث روستایی گیلان دارای ۹ محوطه یا روستای معماری است که شامل ۲۵ کلبه از ۷ روستای گیلان می شود. این مناطق در چندین بخش ترسیم شده اند که هر کدام بر اساس عوامل محیطی (توپوگرافی، اقلیم و …)، نوع فعالیت کشاورزی، فرهنگ (مذهب، گویش، زبان و …) یکی از مناطق فرهنگی و معماری گیلان را نشان می دهد. …) و نوع معماری بومی روستایی.
مناطق یا روستاهای معماری این موزه به شرح زیر است:
ساحل غربی
ساحل شرقی
دشت غربی
دشت شرقی
دشت مرکزی
کوهپایه های غربی
کوهپایه های شرقی
کوه غربی
کوه شرقی
هر یک از حوزه های فوق الذکر، عناصر فرهنگی و آداب و رسوم خاص آن مناطق را به نمایش می گذارد. بازدیدکنندگان میتوانند از گیلان و سنتهای آن از تابلوهای راهنما بهره بیشتری ببرند.
برای اجاره ویلا ساحلی در گیلان با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
هر یک از مناطق معماری به یک روستا تبدیل شده و حال و هوای خاص خود را دارد. به منظور کسب بهترین تجربه از سبک زندگی روستایی، مکان هایی مانند مسجد، زغال سوز سنتی، انبار برنج، باغ سبزی، مدرسه، قهوه خانه های سنتی و کارگاه آهنگری در این موزه ساخته شده است. دشتی که در قسمت مرکزی سایت موزه قرار داشت، به شالیزاری تبدیل شد تا در تمام طول سال به روش سنتی برنج کاشت و برداشت شود. همچنین برای نمایش فضای روستایی گیلان، دام و طیور در این موزه نگهداری می شود.
معروف ترین غذای خوشمزه ای که می توانید در این موزه تهیه کنید نان تازه ای است که جلوی چشمان شما پخته می شود. در اینجا آش (غذاهای سنتی ایرانی) و چند غذای خوش طعم محلی دیگر مانند باغله قاتوق، کباب ترش (ترش)، ترشه تره و … نیز طبخ و تهیه می شود.
موزه میراث روستایی گیلان نیز در راستای حفظ میراث فرهنگی این منطقه فعال است. بسیاری از جشنواره ها و مراسم محلی در این موزه به نمایش گذاشته می شود که از جمله آنها می توان به جشنواره های نوروز و تابستان، جشنواره چای ایرانی، کنسرت موسیقی و آواز بومی، شب سنتی یلدا و … اشاره کرد. تئاتر بومی و تالار جلسات در دشت شرقی. همچنین می توانید صنایع دستی و پارچه های محلی را از بازارها خریداری کنید.
برای اجاره ویلا در زیبا کنار با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
بهترین زمان بازدید از موزه میراث روستایی گیلان از بهار تا اوایل پاییز است.
آیین شکرگزاری برداشت محصول گیلان هر ساله پس از پایان آخرین محصول که شامل برنج و گندم است به صورت فصلی برگزار می شود. نامگذاری این مراسم به نام جشن برداشت محصول به دلیل زمان برگزاری آن در پایان سال زراعی و برای شکرگزاری از خداوند متعال برای سال زراعی پربرکتی برگزار می شود. این مراسم در گذشته در اکثر مناطق و شهرهای استان گیلان برگزار می شد و در دشت ها به پایان فصل برداشت برنج و در ارتفاعات به پایان فصل برداشت گندم اختصاص داشت با این تفاوت که برداشت محصول در روستاهای دشت نیز مراسم شکرگزاری برگزار شد.
برای اجاره ویلا استخردار در شمال با شماره های درج شده در وب سایت تماس بگیرید.
پس از برداشت محصول، صاحب برنجبا قربانی کردن بز یا گوسفند، مهمانی و غذا تهیه می کند و یاران مزرعه خود را به ناهار دعوت می کند. این افراد با احشام خود به مهمانی صاحب مهمانی رفتند و محصول را به روستا آوردند و در انبار مخصوص نگهداری کردند. در نواحی شرقی گیلان به این انبارهای ویژه خرمن کندج و در نواحی غربی گیلان به آن کروج می گویند. در این جشن همخوانی با ترانه های گیلکی برای فصل برداشت در خرمن و جاده اجرا شد. گروه ناهار را دسته دسته در خانه صاحبخانه صرف کردند و عصر جشنی برپا شد. در این روز مردم به طور خودجوش و مشتاقانه در زمین صاحبخانه یا آخرین کسی که محصولشان را درو می کند جمع می شدند و برنامه های شادی مانند لافندبازی، کشتی گیلمردی، قیشبازی، اسب سواری و مراسم ویژه آن روز را برگزار می کردند. آیین برداشت». مراسم ویژه این روز شامل نمایش آیینی مراحل کاشت، داشت، برداشت و برداشت محصول برداشت شده است که با شکرگزاری، شادی و پایکوبی همراه است.