طراحی خانه و ویلا نیازمند به اشراف به اصول خاصی می باشد. یک معمار و طراح باید به گوشه گوشه ی طراحی داخلی مسلط باشد و از زیر و بم طراحی داخلی سر در آورد. این هنرمندی و ظرافت معمار است که می تواند خانه ی شما را به مکانی زیبا و دلنشین تبدیل کند. در کنار این موضوع، شما نیز باید در مورد بخش های مختلف ویلا آگاهی داشته باشید تا در زمان ساخت یا خرید خانه و ویلا بتوانید بهترین تصمیم را اتخاذ نمایید.بنابراین بسیار مهم است که نه تنها معماران بلکه خود شما هم از این اصول سر در آورید تا در زمان خرید ویلا یا خرید خانه، این اصول را بررسی کنید. یکی از بخش های طراحی داخلی ویلا، طراحی بخش مربوط به شاه نشین کلاسیک و مدرن می باشد.
از این عنوان زیبا، به تنهایی چیزهای زیادی دستگیر خواهد شد. اگر با شاه نشین خانه آشنایی نداشته باشید، کافی ست کمی به این واژه دقت کنید، مسلم است که واژه ی شاه نشین واژه ای ست که از هنر معماری خانه و ویلا نشات گرفته است و همچون ماهیتی که در واقعیت دارد نامی با شکوه بر آن نهاده شده. اما شاه نشین چیست و چه سبکی از طراحی را شامل می شود؟
شاه نشین بخشی از خانه و ویلا است که طراحی آن نسبت به سایر بخش ها منحصر به فرد می باشد. این طراحی که در ایران دارای ریشه ی سنتی و اصیل می باشد، پیشترها به شکلی دیگر پیاده سازی می شده. شاه نشین در خانه های اصیل و باستانی قسمتی از خانه بوده که با گچبری هایی ظریف و هنرمندانه و آینه کاری همراه می شده و دارای حال و هوایی اصیل و با شکوه بوده است.
شاه نشین یکی از جذاب ترین بخش های طراحی داخلی است که در نوع مدرن و کلاسیک پیاده سازی می شود. این روزها نمونه ی کلاسیک شاه نشین را کمتر مشاهده می کنیم اما تا دلتان بخواهد، سبک شاه نشین مدرن طرفدار دارد.
شاه نشین به طور کلی در بخش شمالی ویلا ساخته می شود و دارای فضای نورگیر عالی می باشد. نوری که در محوطه ی شاه نشین می تابد، این فضا را به فضایی درخشان و زیبا تبدیل می کند که در ساعات میانی روز مناسب برای استراحت، مطالعه و صرف غذا خواهد بود. از این رو می توانید یک میز ناهارخوری کوچک یا میز مطالعه در شاه نشین خانه تان قرار دهید.
شاه نشین در گذشته با عناوینی چون سه دری و پنج دری نیز عنوان می شده است که شیشه های رنگی و چشم نواز آن مهم ترین مولفه در طراحی آن بود. زمانی که آفتاب از بیرون به درون شاه نشین می تابید، با عبور از شیشه های رنگی، طرخی بسیار زیبا بر سقف های آینه کاری شده ی شاه نشین پدید می آورد.
شاه نشین در سبک سنتی دارای شکوه و عظمت زیادی است به ویژه در خانه های باستانی ایران که این شکوه را می توان به عینه مشاهده کرد. هرچند امروزه روز تنها نامی از شاه نشین در معماری باقی مانده و طراحی مدرن آن کاملا متفاوت از طراحی سنتی آن است. طراحی سنتی شاه نشین با سقفی گنبدی شکل همراه می شده که به علت ارتفاع زیاد سقف شاه نشین، این محوطه همواره دارای هوایی مطبوع و خنک به ویژه در فصول بهار و تابستان بوده است. شیشه های رنگی، گچبری، آینه کاری های سقف نیز پای ثابت طراحی شاه نشین بوده است.
شاه نشین ویلا به طور کلی دارای وسعت بیشتری نسبت به سایر بخش های ویلا می باشد، هرچه نباشد این حوزه به نام شاه نشین شناخته می شود و برازنده ی شاه نیست که در فضایی تنگ و کوچک بنشیند. بنابراین معماران تمام تلاش خود را می کردند تا شاه نشین را با ابهت تمام طراحی کنند. امروزه روز نیز با توجه به وسعت و اندازه ی خانه، بیشتری فضا برای شاه نشین در نظر گرفته می شود.
شاه نشین همچنین می توان مکان مناسبی برای پذیرایی از مهمانان باشد چرا که دارای وسعت عالی و نور و چشم انداز خوبی می باشد.
طراحی شاه نشین آن هم در قالب سبک مدرن این روزها از ماهیت و اصالت قدیمی این آن دور شده و در قالب سبکی جدید در منازل پیاده سازی می شود. وجود پنجره های بزرگ و شفاف در ویلا که چشم اندازی زیبا و نوری درخشان را برای شاه نشین به ارمغان می آورند و موجب بزرگتر به نظر رسیدن خانه می شوند از جمله ویژگی های شاه نشین در منازل مدرن است.
یکی از ویژگی های مهم شاه نشین در خانه های قدیمی، وجود حوض آب در مقابل درب ورودی شاه نشین است که موجب خنک شدن و هرچه مطبوع شدن بیشتر هوا در این اتاق می شود. از آنجایی که سقف شاه نشین در ارتفاع بالاتری نسبت به سقف های عادی قرار دارد، هوای گرم به سمت بالای اتاق رفته و فضا خنک می شود. از طرفی نور منعکس شده از سطح آب حوض و برخورد آن به شیشه هاس رنگی موجب می شده است تا نورهای رنگی زیبایی بر سقف شاه نشین جلوه کنند.
شما می توانید تمامی این موارد را در طراحی ویلای خود نیز پیاده سازی کنید البته به شرطی که در این مسیر از طراحان خلاق و حرفه ای کمک بگیرید تا در قالب سبک های مدرن و امروزی این طراحی را برای شما اجرا نمایند.
شاید تنها وجه اشتراک شاه نشین مدرن و شاه نشین کلاسیک را بتوان اسم این دو دانست! چرا که شباهت های این دو بسیار کمرنگ شده است. هرچند خبری از آینه کاری، گچبری و شیشه های رنگی و سقف گنبدی در شاه نشین مدرن نیست اما نور طبیعی و چشم انداز وسیع همچنان در شاه نشین مدرن حرف اول را می زند. پنجره ها یکی از المان های اصلی و مهم در شاه نشین مدرن هستند. در ادامه ویژگی های قابل توجه شاه نشین مدرن ذکر شده است.
شاه نشین از گذشته تا کنون یکی از بخش های مهم و ضروری منازل بوده و هست که فضایی آرام و دنج را به ارمغان می آورد. شاید امروزه روز دیگر خبری از آینه کاری های سقف و شیشه های رنگی و حوض و پشتی های سنتی در شاه نشین منازل نباشد اما همچنان ضرورت آن برای خانه ها احساس می شود. شاه نشین موجب می شود تا محیط خانه وسیع تر به نظر برسد و در طول روز بتوانید به نحو احسنت از نور طبیعی خورشید بهره مندی شوید.
شاه نشین های امروزی با اثاثیه هایی همچون کتابخانه، تخت، مبلمان راحتی و میز مطالعه تجهیز می شوند که اقتضای زندگی های امروزی است. افراد برای کسب آرامش و خلوت کردن در چنین فضایی می توانند این احساس را داشته باشند. فضایی که روشنی آن به حد کافی باشد و تختی برای استراحت و یا مطالعه در آن مهیا شده باشد.
برچسبها:دکوراسیون داخلی, دکوراسیون ویلا, طراحی خانه, طراحی داخلی دکوراسیون, ویلا