اگر نگاهی به تاریخچه ورزشی استان مازندران بیاندازید متوجه خواهید شد که اغلب مردم این خطه ورزشکار هستند یا به نوعی در این زمینه دستی بر آتش دارند. با دقت به جغرافیای استان مازندران متوجه خواهیم شد که این روحیه جنگنده و ورزشکاری از کجا نشات می گیرد. منبع آن دقیقا طبیعت الهام بخش استان مازندران و کوه های سر به فلک کشیده ی مازندران است که پای مردم را برای کوهنوردی و ورزش های طبیعی به دامان طبیعت کشانده است.
کوهستان های استان مازندران در نوع خود مثال ندارند و می توانند برای یک تفریح مهیج و سالم انتخابی عالی باشند. سفر به کوهستان به خودی خود هیجان و استرسی شیرین به دنبال دارد. اگر اهل کوهنوردی هستید احتمالا با کوه های مازندران آشنایی دارید. اما اگر می خواهید با کوه های مازندران آشنا شوید و مقدمات یک سفر هیجان انگیز به این خطه و کوه های استوار آن را فراهم کنید در ادامه با ما همراه باشید تا زیباترین و معروف ترین کوه های مازندران را به شما معرفی کنیم.
حضور ابرهای مه گرفته در مسیر و دشت هایی پر از گل های رنگارنگ، اسب هایی وحشی که در دامنه ی کوهستان در حال دویدن هستند و دام هایی که گه گداری راه خود را از میان بوته ها و صخره ها باز می کنند و دسته جمعی به سمت دیگری از کوه می روند و ابرهایی که هرچه به سمت بالا می روید به شما نزدیک تر می شوند و شبنم لطیفی را بر صورت شما می نشانند همه و همه از جذابیت های طی کردن مسیر کوه های مازندران است.
کوه های مازندران یکی از دلایل محکمی است که کوهنوردان حرفه ای مقصد اول خود را مازندران انتخاب کنند. کوه های مازندران هر کدام در نوع خود نمونه ندارند و منحصر به فرد می باشند. آب و هوای دلچسب در ارتفاعات کوهستان و طبیعتی بکر و یکپارچه که زیر پای شما خودنمایی می کند همه و همه از لذت های صعود به قله ی کوه است. کوه های مازندران پر از جاذبه های دیدنی است و اگر بخواهید در طول مسیر توقف کنید با هزاران هزار عجایب دیدنی روبرو می شوید که لذت مسیر کوهپیمایی را برای شما چند برابر خواهد کرد. رسیدن به قله و تماشای چشم انداز بکر و جانانه ای که در افق های دور دست خودنمایی می کند خبر از انتهای مسیری می دهد که با هیجان طی کرده اید و اکنون به مرتفع ترین نقطه ی آن رسیده اید.
آزاد کوه یکی از بلندترین کوه های مازندران است و لقب دومین قله ی بلند از رشته کوه های البرز را یدک می کشد. این کوه در برخی نواحی به رشته کوه های البرز متصل شده و در برخی نواحی می توان استقلال آن را مشاهده کرد. ارتفاع این کوه بیش از چهار هزار متر است و برای صعود به آن باید با تجهیزات کافی راهی شد.
نامگذاری این کوه بی ارتباط با شرایط جغرافیایی آن نیست. همانطور که گفتیم برخی از نواحی این کوه به صورت آزاد و مستقل رویت می شود و هیچ راهی به قله های دور و اطراف خود ندارد. پس بیراه نیست که به آن آزاد کوه می گویند.
حتی اگر یک کوهنورد حرفه ای نیستید و می خواهید لذت یک صخره نوردی ساده و سبک را تجربه کنید می توانید راهی آزاد کوه شوید و کمر به طی کردن این مسیر تا قله داشته باشید. هر چند که رسیدن به قله ی آزاد کوه تنها یک راه ندارد و می توانید بین دو راه موجود یکی را انتخاب کنید.
مسیرهایی که شما را به قله می رساند ممکن است حتی تا دو روز هم به طول بیانجامد. بنابراین خود را برای یک صعود طولانی آماده کنید. دقت داشته باشید که اگر می خواهید در طی مسیر استراحت کنید و مدت زمانی را به تجدید قوا اختصاص دهید، بهتر است لوازم مورد نیاز برای کمپ زدن را به همراه داشته باشید. توصیه ما این است که حتما یک چادر به همراه خود داشته باشید. بهترین فصل برای صعود به قله ی آزاد کوه فصل بهار و تابستان است چرا که هوا کاملا مساعد و است و با شما یاری خواهد کرد.
پیش از هر چیز بگوییم که اگر می خواهید راهی کوه وروشت در استان مازندران شوید دریافت مجوز از اداره محیط زیست را فراموش نکنید چرا که بدون مجوز اجازه ی صعود به قله را نخواهید داشت. ارتفاع این کوه نیز بیش از چهار هزار متر است و لقب شمالی ترین قله ی رشته کوه های البرز را با خود یدک می کشد.
برای رسیدن به قله ی وروشت شما باید ترکیبی از کوه پیمایی و راه پیمایی را انتخاب کنید. به این شکل که تا ارتفاع دو هزار و چهارصد متری را باید مستقیما رو به بالا حرکت کنید و باقی مسیر را با یک شیب ملایم پیاده روی نمایید. پس می توانید امیدوار باشید که بعد از طی کردن مسیرهای طولانی و صعودی به منطقه ای مسطح خواهید رسید که طی کردن آن آسان تر است.
قله ی وروشت دارای چهار مسیر برای صعود می باشد بنابراین می توانید به تناست سختی یا آسانی یکی از مسیرهای پیشنهادی را انتخاب کنید.
اشعار کهن فارسی به ما یادآور می شود که دماند همان کوهی ست که به دیو سپید پای در بند تشبیه شده است. گوهی که نام گنبد گیتی شناخته می شود و قله های سپید پوش آن از دور دست ها نمایان است.مطمئنا تا کنون با این توصیف ها متوجه شده اید که کوه دماوند بلندترین کوه در ایران می باشد. این کوه در فاصله ی بین تهران و مازندران قرار گرفته است اما مکان دقیق آن لاریجان در شهرستان آمل مازندران است.
کوه دماوند یکی از منابع الهام بخش برای شاعران و داستان سرایان کهن ایرانی بوده است که در شعرهای خود از دماوند به نام اسطوره ی مقاومت یاد برده اند.
گیاهان کمیابی در ارتفاعات کوه دماوند رویش پیدا می کنند که مختص همین منطقه اند و در جای دیگری نمی توان نمونه ی آن ها را یافت. گیاهانی دارویی که در طب سنتی از آن ها با نام گیاهان معجزه گر یاد می شود.
مسیر صعود به قله ی دماوند از شهرستان ورامین تهران آغاز می شود. توصیه می شود که به هیچ عنوان تنها به این کوه سفر نکنید و همراه داشته باشید. اقامتگاه هایی در مسیر قله ی دماوند وجود دارد که کوهنوردان می توانند در آن ها به استراحت بپردازند و تجدید قوا کنند.
ارتفاع این کوه نزدیک پنج هزار متر است و با لقب آلپ ایران شناخته می شود. پس خود را برای یک صعود جانانه و زمان بر آماده کنید. این باور در همه ی کوهنوردان مشترک است که هرچه ارتفاع یک کوه بیشتر باشد لذت صعود به آن نیز افزون خواهد شد. پس اگر عاشق کوه های مرتفع هستید علم کوه را انتخاب کنید.
می توان از مسیرهای متفاوتی به علم کوه رسید. میزان سختی طی کردن این مسیرها با هم متفاوت است بنابراین می توانید با توجه به بنیه ای که دارید یکی از مسیرها را انتخاب کنید.
علم کوه با دریای خزر، دره ی چالوس، دره سه هزار و دره های الموت و طالقان همسایه است و چشم انداز زیبا و بی نظیری را در قله های مرتفع خود به نمایش می گذارد.
مسیر رسیدن به قله در علم کوه به واقع مسیری زیبا و سرسبز است. هوای مه آلو در ارتفاعات مختلف این کوه آغوش باز می کند و ساعاتی شما را در دل خود نگاه می دارد. هرچند که توقع روبرو شدن با ابرها توقع دور از انتظاری در این کوه مرتفع نیست.
شما می توانید برای کمپ زدن راهی علم کوه شوید اما دقت داشته باشید که تجهیزات کافی همراه خود ببرید. همچنین توصیه می شود که برای رفتن به علم کوه فصل های بهار و تابستان را انتخاب کنید تا زیبایی های این منطقه را بهتر ببینید و لذت بیشتری از صعود نصیب شما شود.
مازندران مناطق کوهستانی زیادی دارد که جان می دهد برای کوه پیمایی و صعود. هرچند کوه هایی در مازندران وجود دارد که افراد مبتدی و تازه کار نیز می توانند راهی آن شوند و به شکل تفریحی کوهپیمایی کنند. کوه های مازندران اغلب دارای آب و هوای ییلاقی هستند و حتی در هوای بهار و تابستان نیز آب و هوای سرد و مطبوعی دارند بنابراین اگر در فصل های گرم سال هم راهی کوهستان های مازندران شدید لباس گرم و تجهیزات کافی با خود همراه داشته باشید.
سرسبزی و طراوت مازندران را می توان در یک نگاه کلی از فراز قله ی این کوه های سر به فلک کشیده دید و از این شکوه و زیبایی لذت برد. گویی مخملی یکپارچه به رنگ سبز در زمین پهن شده است که تابش نور خروشید بر آن پستی بلندی هایی این مخمل لطیف را به زیبایی هر چه بهتر نمایان می کند.
کوه های مازندران بهانه ای هستند برای تفریحی سالم و یک ورزش دسته جمعی. دقت داشته باشید که برای زدن به دل کوه های مازندران باید تجهیزات کافی همراه خود ببرید.
برچسبها:جاذبه های شمال, جاذبه های گردشگری مازندران, سفر به مازندران, مازندران, منطقه تاریخی مازندران