گیلان، زیباکنار
0133416

تالاب انزلی فراتر از یک تالاب

دسته‌بندی : اخبار و مقالات
تاریخ انتشار : 1398-08-09
تالاب انزلی

تالاب انزلی

تالاب انزلی یکی از تالاب های زیبا و مهمی است که در انزلی واقع‌شده است. استان گیلان یکی ازمناطق سرسبز و زیبای حاشیه دریای خزر می باشد و شهرها و روستا های هم‌جوار و بسیار دیدنی دارد که یکی از شهر های این استان، انزلی می باشد. این شهر به‌عنوان یک منطقه جاذب توریست و با داشتن طبیعت زیبا و دست‌نخورده از اهمیت بسیاری برخوردار می باشد. بندر انزلی، بزرگ ترین بندر ساحلی دریای خزر می باشد و از نظر آب‌وهوا اغلب بارش‌های فراوانی را در طول سال دارد. نزدیک بودن این خطه به دریای خزر و بارش‌های زیاد آن باعث به‌وجود‌آمدن جلوه های زیبا و فراوانی در این شهر شده است. مهم ترین مکان دیدنی این شهر تالاب انزلی می باشد. این تالاب واقع درجنوب غرب انزلی است و40 کیلومتر تا رشت فاصله دارد. درجنوب تالاب انزلی، شهر صومعه‌سرا قرار دارد و از شمال به شهر انزلی می رسد، از غرب با شهر کپورچال و آب کنارانزلی هم‌جوار می باشد و ازسمت شرق با پیر بازار مجاورت دارد.

تالاب انزلی

 

تالاب انزلی در دنیا به دلیل داشتن تنوع موجودات جاندار، منحصربه‌فرد می باشد. آب این تالاب شیرین است و به همین دلیل بازدیدکنندگان و گردشگران زیادی به این منطقه سفر می کنند. وجود نیلوفرهای آبی بسیار که با حرکات مواج آب، حرکت می کنند و نی زارها ولاله های دریایی، چشم هر شاهدی را به تحسین بر می انگیزد. مساحت تالاب در فصل باران‌های موسمی به 120 کیلومتر مربع می رسد و در فصل های کم باران 80 کیلومتر مربع وسعت دارد. عمق این تالاب در فصول پر از بارش 2/5 متر  می باشد. تالاب انزلی در ساحل دریای خزر واقع‌شده  است و از 11 رود اصلی که از مزارع زیادی عبور کرده اند و به این تالاب جریان می یابند متشکل شده است. در کنار این رود ها 30 رودخانه کوچک و فرعی نیز وظیفه تغذیه تالاب را برعهده دارند. پس از عبور این رودها و رودخانه‌ها و تصفیه آب توسط کانال کشتیرانی، به دریای خزر می ریزند. مناظر زیبای واقع در تالاب، وجود نیلوفرهای آبی و لاله زارها در تابستان، مشتاقان زیادی را برای گریز از گرمای تابستان به‌سمت خود جذب می کند.  قایق سواری و دیدن این منظره از نزدیک برای گردشگران داخلی و خارجی لذت‌بخش خواهد بود.

 

تالاب انزلی

 تالاب چیست؟

 تالاب شامل، مجموعه اکوسیستم ( زندگی) خشکی و آبی می باشد و تالاب انزلی با مساحت 20000 هکتار  وعمق حدود یک متر، تالابی نمونه و بی نظیر می باشد. می توان گفت تالاب خلیجی است که توسط ماسه از دریا جدا شده است.

تالاب انزلی  زیستگاه پرندگان، جانوران نادر و گیاهان مختلف

در لابه لای شاخ و برگ گیاهان تالاب، محل تخم گذاری گونه های متفاوت پرندگان و آبزیان زیادی می باشد. گاهی پرندگان مهاجر برای توقف و استراحت این مکان را انتخاب می کنند. تاکنون شاهد 100 گونه پرنده در این تالاب بوده ایم. اگر به مشاهده این پرنده ها علاقه‌مند باشید تالاب محل مناسبی برای گرفتن عکس، فیلم و مشاهده این پرندگان از نزدیک می باشد. ازجمله این پرندگان می توان به حواصیل، گونه های مختلف اردک،کشیم سیاه گردن،  قو، انواع مختلف غازها، یلوه کوچک، خوتکا، فیلوش، و گونه های شکارچی مانند عقاب تالابی، لیل، دلیچه، سنقر تالابی، پرستوهای دریایی و کاکایی را به‌شمار آورد. در این تالاب که یک منطقه حفاظت‌شده محسوب می‌شود،50 گونه ماهی نیز موجود می باشدکه ماهی کپور، هشترخان، سوف، سیم، شوک و اردک ماهی از ماهیان بومی منطقه و ماهی سفید،کولی و سیاهکولی از  جمله ماهیان مهاجر تالاب می باشد.  تالاب انزلی زیستگاه گیاهان مختلفی چون نی، لوئی، آزولا، سه کوله خیز، لاله تالابی می باشد. به غیر از تالاب انزلی مناطق : سلکه، زیستگا ه سرخانکل و سیاکشیم  به‌عنوان پناهگاه پرندگان و انواع مختلف ماهی ها می باشد.

 

تالاب انزلی

 

تالاب انزلی منطقه حفاظت شده

تالاب انزلی از سال 1354 در لیست مناطق حفاظت‌شده قرار گرفته است. جالب است بدانید تالاب انزلی با تالاب کوشیره واقع در ژاپن رابطه خواهر خواندگی دارند. این منطقه در سال  1393 از مناطق مورد توجه مونترال قرار گرفت و در فهرست مناطق نیازمند به مراقبت قرار گرفته شد. این نکته قابل تأمل است که منطقهای با شهرت و دیدنی های بسیار توسط ساکنین و گردشگران نیز باید از اهمیت خاص برخوردار باشد تا به جانوران و زیستگاه این جانوران آسیبی نرسد.

 

تالاب انزلی تفرجگاه  علاقه‌مندان ورزش و تفریح

 قایق سواری، جت اسکی وکایاک سواری از ورزش‌های هیجان انگیز و مفرح در تالاب انزلی می باشد. علاوه بر این ورزش ها شما می توانید تجربه ماهی گیری را نیز داشته‌باشید. البته باید زمان مناسب برای ماهی گیری را انتخاب کنید تا به زندگی و اکوسیستم آبزیان آسیب نرسد برای این مورد سعی کنید از ساکنین و بومی های منطقه کمک بخواهید.

جزیره‌های تالاب انزلی

  • جزیره قلم گوده بزرگ و کوچک:این منطقه از امتداد جنوبی و ساحل شرقی انزلی گسترده شده است و محل مناسبی برای بارگیری و لنگر انداختن کشتی می باشد. جزیره قلم گوده دارای گذرگاه بزرگ و عمیقی مانند رود خانه می باشد که کشتی می تواند از این گذر گاه به راحتی عبور کند و تبادل کالا انجام دهد. جزیره اغلب از نیزار پوشیده شده و چراگاه حیوانات اهلی می باشد. این جزیره با پل ماشین رو، به شهر وصل می‌شود.
  • جزیره میان پشته بزرگ و کوچک: این جزیره 1متر بالاتر از سطح آب قرار گرفته و جنگلی می باشد. به‌علت بادهای شدید اغلب شاهد سیل زدگی در جزیره می باشیم. از آثار قدیمی این جزیره به باغ شاه، در زمان خسرو خان می توان اشاره کرد، پنج ویلا و چهل و پنج کلبه ماهی گیری در این جزیره وجود دارند. جزایر میان گوده، اکبر آباد، میان پشته کول، مرادگوده، چراغ پشتان، خشکی، سید کاظم، پیله علی باغ (پله علی باغ)، میر حسن باغ، طالقانی،و آبکنار ازدیگر جزایر تالاب می باشند.

انزلی  قطب اقتصادی: بندر انزلی از نظر موقعیت مکانی و نزدیکی به کشورهای حاشیه دریای خزر از اهمیت بسیاری برخوردار است. نزدیکی به منابع نفت و گاز دریای خزر، وجود منابع سرب، آهن، روی، وجود فرودگاه و کشتیرانی،  شیلات، ترانزیت بار به وسیله جاده‌های بین المللی و ارتباط با کشورهای آذربایجان، ارمنستان، روسیه و باکو موجب‌شده رونق اقتصادی این شهر از هر جهت قابل توجه باشد و تالاب انزلی به‌عنوان یک مکان تفریحی و جاذب توریست همانند نگینی به اقتصاد کشور رونق بیشتر می بخشد.

امیدوارم از مطالعه مطلب تالاب انزلی لذت برده باشید.

 

تالاب انزلی

نظرات کاربران

نام و نام خانوداگی
متن پیام
برای خرید زمین و ویلا نیاز به مشاوره دارید؟

اگر سوالی دارید تیم پشتیبانی ما از ساعت ۸:۳۰ صبح الی ۱۱:۳۰ شب پاسخگوی شما خواهند بود.

×