حاجی بکنده دهستانی در بخش خشکبیجار از توابع شهرستان رشت در استان زیبای گیلان است. منطقه ی ساحلی حاجی بکنده در سال های اخیر به دلیل بهره مندی از طبیعت دریا، ساحل شنی، امکان انجام ورزش های ساحلی و شنا، امکان کرایه جت اسکی و موتور چهار چرخ ، صید ماهی، تماشای پره صیادی گروهی در زمستان و صید انبوهی از ماهیان دریایی، خرید ماهی تازه از صیادان و بسیاری جاذبه دیگر، به یک روستای گردشگری تبدیل گشته است.
افراد زیادی چه بومی و چه غیر بومی و حتی از استان های دیگر برای دیدن ساحل حاجی بکنده که در مجاورت بندر زیباکنار است، به استان گیلان سفر می کنند و محو زیبایی های این ساحل بینظیر می شوند . ماسه های ساحل حاجی بکنده این ساحل را برای بازی های فوتبال ساحلی مناسب می کند.
موقعیت جغرافیایی دقیق منطقه حاجی بکنده
حاجی بکنده ۲۶ متر از سطح دریا پایین تر بوده و مشخصات جغرافیایی این منطقه ۴۹ درجه و ۴۷ دقیقه طول شرقی و ۳۷ درجه و ۲۶ دقیقه عرض شمالی است. منطقه ساحلی حاجی بکنده از توابع بخش خشکبیجار بوده و در ۹ کیلومتری شمال شرقی خشکبیجار قرار دارد. همچنین حاجی بکنده ۳۲ کیلومتر از شهر رشت فاصله دارد. مساحت تقریبی این منطقه ۱۰۰ هکتار بوده و در لیست مناطق مصوب طبیعت گردی گیلان، در حوزه ساحلی و جلگه ای ثبت شده است.
منطقه حاجی بکنده از طریق شهر خشکبیجار و شهر رشت با جاده ای مناسب قابل دسترسی است. ساحل منطقه ساحلی حاجی بکنده رشت بکر و مستعد توسعه گردشگری ساحلی و دریایی می باشد. به خصوص وجود سواحل همجوار و مناطق مهم و معروفی همچون منطقه توریستی زیباکنار و منطقه آزاد تجاری و گردشگری انزلی بر ارزش های این منطقه ساحلی از شهرستان رشت می افزاید.
رودخانه امین آباد در شرق و رودخانه حاجی بکنده در غرب روستا جریان دارد که پس از عبور از حاشیه روستا به دریای زیبای خزر سرازیر می شود که در سفر خود به حاجی بکنده با پرس و جویی ساده می توانید این رود ها را بیابید.
مردم منطقه حاجی بکنده
درآمد اکثر اهالی حاجی بکنده از فعالیت های زراعی، باغداری، صیادی و خدماتی تأمین می شود. محصول عمده زراعی این منطقه برنج است. صیادی از فعالیت های اقتصادی مشهور مردم حاجی بکنده است که زیر نظر سازمان شیلات صورت می گیرد. ماهیان قابل صید این منطقه انواع ماهی های سفید، کپور، آزاد، سیاه کولی و کاس کولی، کیلکا، ماهیان خاویاری مثل فیل ماهی، چالباش و ازون برون می باشد. دامداری به شیوه سنتی و پرورش طیور خانگی مانند مرغ، اردک و … نیز در اینجا مشاهده می شود.
ساخت سوئیت های روستایی در حیاط خانه بومیان به منظور اجاره دادن و اقامت گردشگران، نشانه رونق گردشگری در منطقه حاجی بکنده است.
منطقه ساحلی حاجی بکنده دارای مکان های اقامتی زیادی می باشد که در اختیار گردشگران برای اقامت قرار می گیرد. مکان های اقامتی ساحلی به صورت پلاژ و … در اختیار مردم قرار می گیرد . مکان های اقامتی غیر ساحلی نیز در داخل دهستان به صورت سوئیت و خانه های ویلایی در اختیار مردم قرار می گیرد.
تفریحات و غذا های بومی حاجی بکنده
کشتی گیله مردی، از جمله ورزش های بومی و محلی این روستاست. خواندن آواز و ترانه های محلی و رقص های محلی در جشن های عروسی رواج دارد که برای مسافران روستای حاجی بکنده جذاب و تماشاییست.
میرزا قاسمی، باقلی خورشت، ترش تره، فسنجان رشتی، نانهای برنجی و گندمی از انواع غذا های محلی این منطقه است.
تماشای طلوع و غروب خورشید در منظره شنی و ساحلی حاجی بکنده یکی از بکرترین و زیباترین تصاویری است که چشمان هر بیننده دوستدار طبیعتی را به خود خیره می سازد. اگر قصد سفر به منطقه ای را دارید که چند روزی را از شلوغی شهر به دور باشید و صبح ها با صدای ورزش باد ملایم و موج دریا و عطر شوری خزر بیدار شوید ، حتما منطقه حاجی بکنده را در برنامه سفر خود جای دهید.
برچسبها:تفریحات حاجی بکنده, حاجی بکنده, غذاهای بومی حاجی بکنده, مسیر حاجی بکنده