سفری با طعم انار و زیتون به شهرستان طارم
آیا نام هندوستان ایران به گوشتان خورده است؟ اگر مایل هستید تا درباره هندوستان ایران یعنی شهرستان طارم اطلاعات کاملی کسب کنید، حتماً این متن را تا انتها مطالعه کنید .طارم از مناطق دیدنی ایران است که بهواسطهی آثار باستانی و مذهبی و البته محصولات کشاورزی خاص خود به شهرت رسیده است. شهرستان طارم واقع در استان زنجان است. طبیعت و محصولات فوقالعادهی این شهرستان است که علت انتخاب این شهر بهعنوان مقصد برای گردشگران است .
در معرفی طارم ابتدا از مکانهای تاریخی و تمدنی این منطقه شروع میکنیم و پس از آن نیز به معرفی دیگر جنبههای این منطقه میپردازیم .
آتشکدههای شهرستان طارم شاید بتوانند دلیل انتخاب این منطقه برای مقصد گردشگری شما باشند . این آتشکدههای تاریخی معمولاً از سنگ و ساروج با پلان چهار تاقی و ابعاد چهار در 4 متر ساختهشده است.
ترکیب کلی آنها به سبک آتشکدههای دوران ساسانیان است ، که با آتشکده نیاسر کاشان قابل مقایسه است. این آتشکدهها جزو عناصر جاذبی و تاریخی استان زنجان طبقهبندی شده و جالب است بدانید که در شهرستان طارم سه آتشکده از دوران ساسانیان باقیمانده و در فهرست آثار تاریخی ثبتشده است. در ادامه به معرفی این 3 آتشکده میپردازیم :
آتشکده تشویر مربوط بهدوره ساسانیان و در شهرستان طارم، بخش مرکزی، روستای تشویر. این اثر در تاریخ اول مهرماه سال ۱۳۵۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران بهثبت رسیده است. متاسفانه این آتشکده در معرض تخریب قرار دارد.
آتشکده پیرچم مربوط بهدوره ساسانیان و در شهرستان طارم، بخش مرکزی، دهستان آببر. این اثر در تاریخ اول مهرماه سال ۱۳۵۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران بهثبت رسیده است.
آتشکده الرزین مربوط بهدوره ساسانیان و در شهرستان طارم، بخش چورزق، روستای الزین. این اثر در تاریخ اول مهرماه سال ۱۳۵۳ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران بهثبت رسیده است.
در منطقه طارم رونق دامداری باعثشده مواد اولیه مورد نیاز در صنایعدستی زیاد یافت شود و به این صنعت رونق خاصی داده است.
گلیم بافی، جاجیم بافی، قالی بافی و نمدبافی از جمله مهمترین صنایع این منطقه هستند که ارزش صادراتی بالایی دارند. بافت انواع البسه و انواع جوراب ها و شال های پشمی از دیگر صنایعدستی منطقه هستند .
در روستاهای زهترآباد و ارشت این شهرستان معادن نمک نیز وجود دارد که به روش سنتی مورد بهرهبرداری قرار میگیرد. با توجه به مدارک بهدست آمده از غار خرمنه سر این منطقه، در دو دوره پیش از تاریخ و قرن چهارم هجری یکی از زیستگاههای قدیم انسانی بوده است .
منطقه طارم از زمانهای دور یکی از مهمترین نواحی زیست پلنگ ایرانی یا همان پلنگ طارم در شمال غربی ایران بوده است، آن هم دلیل قوی دارد. وجود جنگلهای انبوه و زندگی گسترده حیواناتی مانند کل و بز و خرگوش که از جمله طعمههای طبیعی پلنگ هستند، شرایط را برای زندگی و ادامه حیات پلنگ طارم به بهترین نحوه مهیا کرده است .
نام طارم بهنوعی با میوههایی مانند گیلاس، زردآلو، زیتون، انار، و گردو عجین شده است. اما شهرت زیتون طارم که بزرگترین تولید کننده آن در سطح کشور و یکی از مطرحترین و مرغوبترین تولیدکنندههای آن در سطح جهان است، بیش از سایر میوهها است.
پس از زیتون، انار بهویژه انار سنگان یکی دیگر از میوههایی است که بهدلیل مرغوبیت آن در طارم بهنوعی برند برای این ناحیه محسوب میشود. انار طارم شهرت بسیار دارد .
طبیعت بکر و دستنخوردهای مانند سد طبیعی کردکندی از جمله ثروت های خدادادی منطقه است که توجه علاقهمندان به آثار طبیعی را بهخود جلب میکند. به گفته کارشناسان، این آبگیر طبیعی و زیبا به لحاظ موقعیت و سکوت حاکم بر محدوده اطرافش، به محلی شگفتانگیز، برای تفریح و گشتوگذار گردشگران تبدیل شده است.
درخت چنار کهنسال روستای جیا از توابع شهرستان طارم در فهرست میراث طبیعی کشور بهثبت رسیده است .
بنای امامزاده حیدر در میان قبرستان روستای گیلوان واقعشده است.
این قبرستان در میان انبوه درختان میوه انار واقعشده است و بنای امامزاده در زلزله مهیب سال 1369 بهشدت تخریب شده و معماری قابل توجهی از آن باقی نمانده است .
شهرستان طارم یکی از مناطق زیبا و دیدنی کشور است که بهعلت منابع کشاورزی و دامپروری و البته حاصلخیزی اراضی و اقلیم مناسب، به هندوستان ایران شهرت پیدا کرده است .
طبیعت زیبا و خاص این منطقه، وجود آبشارها و چشمه ها، ییلاقات و غارهای شگفتانگیز، کوهپایه های سرسبز و با طراوت شهرستان طارم همه دلایل محکمی را برای سفر شما به این منطقه بهوجود میآورند .حتماً به هندوستان ایران در اولین فرصت سر بزنید .
اگر سوالی دارید تیم پشتیبانی ما از ساعت ۸:۳۰ صبح الی ۱۱:۳۰ شب پاسخگوی شما خواهند بود.
نظرات کاربران