یکی از روستاهای ییلاقی در رودسر جواهردشت می باشد که در مرز شرقی استان گیلان واقع شده است.این روستا بهشتی از توابع چابکسر است.ساکنین آن از اهالی پاییندست همین منطقه یعنی سیاهکلرود، قاسمآباد علیا و سفلا، گاوماست و روستاهای دیگرند.
به شما توصیه میکنم اگر از گرمای تابستان خسته شده اید و دوست دارید در جای خنکی اقامت داشته باشید حتما سفر خود را به جواهردشت آغاز کنید. در این روستا شما می توانید خاطرات خوبی را تجربه کنید که تا به امروز در هیچ منطقه ای تجربه نکرده اید.
جواهردشت به گیلکی جوردشت گفته می شود و در ارتفاع ۲۰۰۰ کیلومتری از دریا واقع شده است.مساحت این منطقه ۱۰۰ هکتار می باشد و آب و هوایی کوهستانی و مرطوب دارد. اختلاف دما در کوهستان های این منطقه و جنگل های گیلان بسیار می باشد و در گرمترین فصول سال جواهردشت بسیار خنک و دلچسب می باشد.
در گذشته عشایر و دامداران در اوایل فصل بهار به این منطقه کوچ می کردند و در اواسط فصل سرما آنجا را ترک می کردند اما اکنون فقط در زمان معینی دام های خود را برای چرا به آن منطقه می آورند که این خود باعث شده تا مراتع و دشت ها سالم تر بمانند.
جواهردشت در اواسط پاییز تا اوایل فروردین سرمای بسیار سختی دارد و در زمستان پر برف می باشد به طوری که در زمستان ها این منطقه خالی از سکنه می شود.
جواهردشت منطقهای حفاظت شده است. این منطقه که وسعت زیادی دارد،منطقهای کوهستانی با رودخانههای فراوان و اقلیم مرطوب-معتدل و بیشتر مرطوب-سرد است. نقاط مختلف این منطقه از نظر ارتفاع متفاوت است و از ارتفاع ۵۰۰ تا ۲۵۰۰ متر را شامل میشود. به همین علت مجموعهای کامل از انواع جنگلهای هیرکانی به همراه حیات وحش منحصر به فرد دارد.
در جواهردشت درختان بلوط و خرمندی بیشتر پوشش گیاهی را در بر می گیرند. قدمت این منطقه بیشتر از ۳۰۰ سال قبل نمی باشد و شواهدی بر قدمت این منطقه وجود ندارد. این منطقه به دلیل آب وهوای خنک و سرد بعد ها مورد توجه مردم و دامداران شده است و سکونتگاه برای عشایر به شمار می آید.
جالب است که بدانید زندگی در جواهردشت هنوز به صورت سنتی در جریان است و تا مدتی پیش از موتور برق برای برق منطقه استفاده می شد و به تازگی به برق شهری متصل شده است. آب جواهردشت از رودخانه های اطراف آن لوله کشی شده و بسیار برای سلامتی مفید می باشد.
در ابتدای ورودی روستا بازارچه ای کوچک وجود دارد که می توانید نیاز های اولیه خود را از این بازار تهیه کنید. هر ساله از فصل بهار تا اوایل پاییز توریست و مسافران زیادی به ای منطقه سفر می کنند و ایامی را در این روستا سپری می کنند.
از سوغاتی های جواهردشت می توان به ماست، دوغ، پنیر محلی و رب آلوچه و انواع سبزیجات معطر اشاره کرد که مختص این روستای باصفا می باشد.
جواهردشت طبیعتی بکر، دشتهایی وسیع و سرسبز، چشمهسارهای زیاد، هوای پاک و سالم و سکوت وصفناپذیری را برایتان به ارمغان دارد. خوب است هنگام طبیعت گردی طوری رفتار کنیم که این طبیعت بکر دست خورده نشود و برای آیندگانمان نیز بکر و سالم باقی بماند.
در سبزهزارهای جواهردشت گاوها و گوسفندان و اسبها در حال چرا کردن می باشند. این پهنههای وسیع را ناصره دشت و لووه سر مینامند. پوشش گیاهی غالب اینجا گیاه میشگوش است که گل آن مصارف دارویی دارد.
از دیگر گیاهان جواهردشت گل گاوزبان و گل رنگارنگ می باشد. در تمام دشت ها می توانید این گیاهان را پیدا کنید. اما بیشتر کشاورزان این روستا به کاشت سیب زمینی می پردازند و زمینهای حصارکشی شده در دشت جلوه بیشتری به زیبایی این روستا بخشیده است.
درست قبل از ورود به روستا؛ امامزاده نقره عباس در دشتی زیبا دیده میشود. از این امامزاده؛ جواهردشت و خانههایی که روز به روز در حال افزایشاند قابل رویت هستند.
جاذبههای جواهردشت
دسترسی به جواهردشت
برای رفتن به جواهر دشت با وسیله شخصی خود از تهران می توانید ابتدا به چالوس و از آنجا به رامسر و سپس راهی جاده رودسر بشوید. حدود ۱۵ کیلومتری شهر رودسر وارد منطقه سیاهکلرود بشوید.
مسیر دیگر از تهران راهی آزاد راه قزوین-رشت شوید، پس از طی ۳۰۰ کیلومتر به جوکلبندان میرسید. به سمت جاده سیاهکل بروید. پس از سیاهکل به لاهیجان میرسید. به طرف رودسر مسیر را ادامه دهید. در رودسر مسیر رامسر را در پیش بگیرید. پس از عبور از کلاچای از مسیر اصلی به فرعی سیاهکلرود بپیچید.
برچسبها:#آرش_انبوهی_از_آرامش, #آرش-انبوهی-از-آرامش, #من_و_آرش, جاذبههای جواهردشت, جواهردشت, دسترسی به جواهردشت, عروس دشت های گیلان, من و آرش