لیله کوه ، لیلاکوه یا لیلی کو، فرقی نمی کند. تمام این اسامی برای یک منطقه هستند. لیلاکوه روستایی اصیل با گویش گیلکی در استان گیلان است. استان گیلان آن قدر جاذبه های زیبا و بکر دارد که انگار صحبت از هر اسم روستا و کوهی که می شود آخرش به گیلان ختم می شود. لیلا کوه هم یکی از آن جاذبه های شگفت انگیز استان گیلان است که گذشتن از آن کار ساده ای نیست؛ اما این که چرا اسمش لیلاکوه شده را باید از تاریخش سؤال کنید. تاریخی که با گیلان زاده شده و با آن پیش می رود. برای دانستن چرایی نام لیلاکوه باید با اسم های دیگری آشنا شوید. اسامی مثل لیاشاه، لکوشاه، شاه دختر. برخی مردم این اسامی را به لیلاکوه نسبت می دهند و از آن به عنوان پادشاه دختران یاد می کنند. برخی دیگر هم اعتقاد دارند این منطقه نامش را از دختر یکی از پادشاهان باستانی شرق گیلان گرفته است. به هر حال ذهن می تواند پاسخ های متعددی بسازد شما در این باره چه فکری می کنید؟
لیلاکوه و قله عطا رود
به عقیده من اما چیزی که لیلاکوه را بخصوص در سال های اخیر مهم جلوه داده است زیبایی منحصر به فردش است. شاید بگویید لیلاکوه هم مثل نقاط دیگر گیلان است و همه جای گیلان سرسبز است و تفاوتی هم ندارد که کدام منطقه باشد؛ اما باید بدانید که هر منطقه ای با توجه به موقعیت خود و آن چه که از خالقش در اختیار داشته است رشد کرده و زیبایی اش چشم گیر شده است. بنا بر این هر گوشه آن یا حتی دقیق تر هر برگ سبز آن با برگی دیگر متفاوت است و عطری دیگر دارد. لیلا کوه در شهرستان لنگرود و همان طور که می دانید لنگرود در استان گیلان است. لنگرود خودش به تنهایی مناطق جذابی برای سفر کردن دارد که یکی از آن ها لیلاکوه است. از شهر لنگرود تا میدان لیلا کوه ۳ کیلومتر جاده آسفالته وجود دارد و این جاده به سمت روستای پر شکوه و بعد از آن به بخش کومله می رسد. طی کردن بقیه راه کمی مشکل است مخصوصاً اگر باران زده باشد و زمین گلی باشد. به خاطر همین توصیه می شود در سفر به لیلا کوه خرد سالان را همراه خود نبرید. سفر به لیلاکوه بیشتر مناسب گروه دوستان و هم سن و سالان است. یکی از بخش های لذت بخش این سفر مسیر پیاده روی لیلا کوه است که با یک ساعت پیاده روی به خط الراس عطا کوه می رسید. این جاده از میان باغ های چای و جنگل می گذرد و در انتها به قله عطا رود می رسد. ارتفاع قله عطا رود به ۷۰۰ متر از سطح دریا می رسد. عطا رود مرتفع ترین قله منطقه لنگرود است و هنگامی که به آن می رسید اگر هوا صاف و آفتابی باشد می توانید پهنه و نمای بی نظیری را از شهر و مزارع کشاورزی و کلبه ها ببینید. در انتهای این دید دریا به شکل عجیبی خود نمایی می کند. یکی از چیز هایی که شاید کمی آدم را دلگیر کند دیدن تجهیزات امروزی در دل منطقه ای قدیمی است. منظورم تجهیزات مخابراتی نصب شده بر روی عطا رود است. دکل نام دیگری است که مردم به خاطر وجود همین تجهیزات به قله نسبت داده اند؛ اما این دلگیری زمانی که به حق استفاده برابر از امکانات فکر می کنید بر طرف می شود.
لیلاکوه دیشلمه
صحبت کلبه شد خوب است این نکته را هم بدانید که لیلا کوه منطقه ای دیشلمه است. اما چرا دیشلمه؟ از لیلاکوه به عنوان قلیان سرای گیلان یاد می کنند. آن هم به خاطر وجود قهوه خانه ها و قلیان سرا های متعدد در مسیر این کوه پایه است. البته مطلبی تکراری است که بگوییم مصرف قلیان برای سلامتی مضر است؛ اما با این حال می توانید یک استکان از چای های بی نظیر این منطقه را امتحان کنید. به همین خاطر است که لیلا کوه دیشلمه است. زیبایی دیگر، نهر ها و آبشار های ریز و درشت هستند که منطقه را کامل می کنند. یکی از تصاویر زیبا منعکس شدن تمام جزییات منطقه در آب است؛ که می تواند تنها با پرتاب یک سنگ کوچک به داخل آب به هم بریزد؛ اما اگر به دنبال دیدن منظره ای بهتر هستید سفر خود به لیلاکوه را زمانی انجام دهید که درختان مرکبات شکوفه داده اند و همه جا غرق در عطر گل آن ها است. قطعاً پیاده روی در این مسیر جذاب انسان را مسرور می کند.
برچسبها:#آرش_انبوهی_از_آرامش, #آرش-انبوهی-از-آرامش, #من_و_آرش, جاذبه های لیلا کوه, لیلا کوه, لیلا کوه دیشلمه, لیلا کوه گیلان, من و آرش