تقریبا میتوان گفت که سالهای زیادی است که در رابطه با مسئله بحران آب در ایران اخبار گوناگونی را می شنویم. تأثیر این مسئله در زندگی روزمره افراد به گونه است که بسیاری از افراد تصمیک گرفته به شهرهای شمالی کشور مهاجرت نمایند تا بتوانند جان سالم از این فاجعه به در برند.
در این مقاله می خواهیم به تأثیرخشک سالی در مهاجرت به شهرهای شمال بپردازیم. با شرکت انبوه سازان آرش سازنده شهرک های ویلایی آرش ، معتبرترین شرکت در زمینه ساخت ویلا در زیباکنار ، ویلا شمال و ویلا گیلان ، ویلا انزلی همراه شوید.
از گذشته با ما آموخته اند که آب مایه حیات زندگی است و برای ادامه زندگی الزامی. این در حالی است که بدن ما تنها میتواند از آب های شیرین استفاده کند بنابراین امکان استفاده از آب های شور برای ما وجود ندارد چرا که تصفیه آن ها رد برخی موارد غیر ممکن است و در بهترین حالت بسیار هزینه بر. و چون تنها 3 درصد از آب جهان شیرین است، باید به فکر روشهای دیگری برای کنترل مسئله بحران آب بود. چیزی که متاسفانه کشور ما خیلی قوی در رابطه با آن عمل نکرد!
بر اساس اطلاعات که سازمان سر شماری کور در اختیار ما قرار داشده است حدود 350 هزار نفر تنها از شهر تهران در طول سالهای 1390 تا 1395 به شهرهای شمالی کشور مانند گیلان و مازندران مهاجرت کردهاند. این پدیده اصطلاحاً به نام مهاجرت معکوس شناخته میشود.
چرا که اصولا زمانی که افراد دست به مهاجرت می زند میخواهند شرایط زندگی خود را از نظر علمی، اقتصادی ، امکانات پزشکی و … بهبود ببخشند. بنابراین تصمیم میگیرند که به شهرهای بزرگ مانند تهران نقل مکان کنند چرا که پایتخت است و امکانات ویژهای در اختیار ساکنان خود قرار میدهد. اما چیزی که تهران این روزها با آن رو به رو است دقیقا برعکس این مسئله است. افراد از آن خارج میشوند تا زندگی بهتری حداقل از نظر مسئله آب داشته باشند.
بر اساس گزارشی که ناسا اعلام کرده است، ایران یک کشور نیمه خشک محسوب میشود که سطح آب آن در بسیاری از منطق آن دارای افت شدیدی بوده است و همین مسئله باعث میشود ایران از حالت نیمه خشک به حالت خشک تبدیل شود.
از طرف دیگر محققان ایرانی اعلام کردهاند که تا چند سال آینده میزان اختلاف سطح آب در شهرهای مختلف کشور به وضوح مشخص می گردد و همین مسئله موجب میشود که بسیاری از افراد قصد مهاجرت به شهرهای پر آب مانند شهرهای شمالی کشور را داشته باشند.
شهرهای شمالی کشور مانند شهرهای بندر انزلی، زیبا کنار ، رشت و …. که بیشترین میزان بارش را به خود اختصاص دادهاند معمولاً اولین گزینه برای مهاجرت افراد است. چرا که هم میتوانند از شرایط آب و هوایی عالی برخوردار باشند و هم این که امکانات زندگی شهری و موقعیتهای اقتصادی گوناگونی را در اختیار خواهند داشت.
بر اساس آماری که سازمان های جهانی اعلام کردهاند، میزان بارش جهانی 800 میلی متر است این در حالی است که برای کشور ایران این میزان به 250میلی میتر کاهش می یابد. خبر بدتر این است که با توجه به موقعیت جغرافیایی کشور ایران سرعت تبخیر آب در کشور ما نسبت به سایر کشور ها 4 برابر بیشتر است.
اما این تنها مسئله نیست، چیزی که بیشتر از همه به ما ضربه می زند، عدم مصرف درست آب است. در ایران روشهای بهینه سازی مصرف آب و نگهداری درست از منابع آبی اصلاً به درستی اجرا نمیشوند.
در حالی که در سایر کشورها برای جلوگیری از تبخیر بیش از اندازه آب در سدها، از توپ های سیاه رنگی در سطح آب استفاده میشود تا این سرعت انجام این فرآیند را کاهش دهند. یادر برخی موارد از دوش هایی استفاده میکنند که هنگام حمام میتواند سرعت آب را کنترل کرده و آب مصرف شده را برای سایر مصارف خانگی تصفیه کرده و استفاده کنند.
این در حالی است که بسیاری از کارواش های موجود در ایران برای شستشوی ماشینها از آب تصفیه شده استفاده میکنند!
بنابراین راه حل این نیست که به شهرهای شمالی مهاجرت کنیم چرا که با همین الگوی مصرف نادرست آب میتوانیم آب این منطقه را با وجود بارشهای بی اندازه آن مورد خطر قرار دهیم. نه تنها شاهد تأثیرخشک سالی در مهاجرت به شهرهای شمال کشور هستیم بلکه باید با مشکلات زیست محیطی دیگری مانند وجود گرد و غبار نیز دست و پنجه نرم کنیم.
بهعنوان مثال شهرهای جنوبی کشور، بهدلیل سدهایی که نریکه روی رودهای دجله و فرات برپا کرده است آب کمتری دریافت خواهند کرد و همین مسئله باعث میشود باد به جای اینکه رطوبت را منتقل کند، گرد و غبار را انتقال دهد. چیزی که برای زندگی بسیاری از افراد در منطق جنوبی مشکل ساز شده است.
اگر سوالی دارید تیم پشتیبانی ما از ساعت ۸:۳۰ صبح الی ۱۱:۳۰ شب پاسخگوی شما خواهند بود.
نظرات کاربران