دریاچه سراگاه
آبگیر یا دریاچه سراگاه از جمله مکان های دیدنی منطقه تالش در استان همیشه سرسبز گیلان است. دریاچه سراگاه در روستای سراگاه و در دل طبیعت بینظیر و بکر آن قرار گرفته است.
نیاز نیست که بگوییم استان گیلان چه طبیعت شگفتانگیزی داشته و جای جایش چقدر تماشایی است. گیلان هر ساله از مقاصد اصلی و محبوب گردشگران است. خطه گیلان زمین خطه ای پر از مکان های دیدنی متنوع است که مطمئنا از سفر به آن ها نه تنها پشیمان نمی شوید، بلکه به بهترین مسافرت های زندگی تان تبدیل خواهند شد.
اگر می خواهید تا با روستای زیبای سراگاه کاملا آشنا شوید، روستایی که در نزدیکی تالش قرار گرفته و دریاچه زیبایی را در دل خود جای داده است، کافیست تا با ما همراه شوید.
شهرستان تالش از شمال به منطقه آستارا و از سمت شرق به دریای نیلگون خزر، از غرب به استان اردبیل و در نهایت از سمت جنوب به منطقه رضوانشهر منتهی می شود. تالش طبیعت و جاذبههای دیدنی فراوانی دارد که دریاچه سراگاه یکی از آنهاست.
در متن امروز، قصد داریم تا به جایی در میان کوه های تالش برویم. در میان شالیزار های برنج، دریاچه سراگاه، در دهستان ساحلی جوکندان روستای سراگاه و در فاصله ۱۰ کیلومتری از شمال غرب تالش قرار گرفته است.
دریاچه سراگاه در اصل آبگیری کوچک است که نمونه مشابه آن در استان مازندران و استان گیلان بسیار دیده می شود. نام این دریاچه به صورت ( سه راه گاه ) نیز به قلم در آمده و نوشته می شود. بومیان این منطقه به این آبگیر کوچک و زیبا سد خاکی می گویند. این سد خاکی هر روز با حضور گردشگران و مسافران رنگین تر می شود. این دریاچه یا همان آبگیر متعلق به مردمان خونگرم روستا است. مردم بومی در این آبگیر ماهی پرورش می دهند و این شغل و منبع درآمد آن ها محسوب می شود.
اما این دریاچه کوچک آنقدر زیبا و محیطی خوش آب و هوا دارد که گردشگران زیادی را به خود جذب کرده است. چشماندازهای طبیعی و تماشایی سراگاه باعث شده تا هر ساله افراد زیادی برای دیدن شان به این منطقه سفر کرده و در نهایت این جا به یکی از جاهای دیدنی تالش تبدیل شده است.
آب دریاچه سراگاه از چشمه های زیر زمینی تامین می شود که این چشمه ها در بستر دریاچه قرار گرفته اند. آب دریاچه بسیار زلال و شفاف است که باعث شده تا بازتابی از مناظر درختان و آسمان را در خود به نمایش بگذارد . جالب است بدانید که این دریاچه خصوصی است که مالک آن با مهربانی اجازه بازدید و گردش اطراف آن را به عموم مردم داده است.
بله ! سراگاه در واقع ملکی خصوصی بوده و آبگیری برای پرورش ماهی به شمار میرود. پس طبیعی است که امکان ماهی گیری در این آبگیر وجود ندارد. دلیلش هم این است که ماهی های آن پرورشی بوده و منبع درآمد اهالی می باشند. البته شنا کردن و قایق سواری نیز در دریاچه ی زیبای سراگاه ممنوع است.
سراگاه هر فصلی زیبایی متفاوت و خاصی دارد. اما شاید بهترین زمان سفر به این مکان دیدنی و بازدید از جاذبه های آن، فصول بهار و تابستان باشد. در این فصل ها زیبایی صد چندان را مشاهده می کنید که با آب و هوای مطبوع در هم آمیخته شده است.
اگر قصد اقامت در این مکان را دارید، دو را پیش رویتان است. اگر به کمپ زدن و چادر علاقه و عادت دارید، فراموش نکنید در سفر به سراگاه چادر و وسایل لازم را همراه داشته باشید تا بتوانید در نزدیکی دریاچه اقامت کنید. در غیر این صورت می توانید از کلبه ی چوبی که در روستا وجود دارد و مالک آن کلبه را به مسافران اجاره می دهد، برای سپری کردن شب در این روستا استفاده کنید.
با توضیحاتی که درباره سراگاه دادیم، زمان آن رسیده تا کوله بار سفر را ببندید و راهی استان زیبای گیلان شوید و به تالش سری بزنید. دریاچه سراگاه مانند نگین فیروزه ای در میان جنگل های پیرامونش چشم انتظار شماست.
برچسبها:دریاچه سراگاه, روستای سراگاه, سراگاه, شهرستان تالش