گیلان، زیباکنار
0133416

معرفی گردنه حیران و زیبایی بی‌نظیرش

دسته‌بندی : اخبار و مقالات
تاریخ انتشار : 1398-08-10

در ایران جاده‌های زیبای زیادی وجود دارد که هنگام رانندگی در این جاده‌ها احساس شادی و سرزندگی می‌کنید. جاده حیران یا همان گردنه حیران یکی از جاذبه‌های توریستی بسیار زیبا است که مناظر زیبا و جذابش آدم را به وجد می‌آورد.

آب‌وهوای این منطقه، همیشه حتی در تابستان نیز خنک و مطبوع است. در نقاطی از این جاده همیشه مه وجود دارد که زیبایی آن را چندبرابر می‌کند.

ویژگی‌های گردنه حیران

گردنه حیران بین آستارا و اردبیل قرار گرفته است. در حقیقت حیران، اسم روستایی‌ است در آستارا که از سه روستای حیران سفلی، حیران وسطی و حیران علیا تشکیل شده است و همه اینها در منتهی‌الیه استان گیلان قرار دارند.

قسمتی که با استان اردبیل همجوار است، حیران است. حیران به‌ترکی یعنی دیوانه‌کننده و شاید اسم این منطقه به‌دلیل زیبایی بسیارش که دیوانه‌کننده است حیران نامیده شده است.

منطقه قرارگیری این گردنه

منطقه حیران از یکسو مشرف به کوه‌هایی‌ است پوشیده از جنگل‌های انبوه و از سوی دیگر مشرف به دره‌ای که همیشه وجود مه در آن وجود دارد. بیننده فکر می‌کند این مسیر خیلی عمیق است، در صورتی که نه خود این منطقه عمق زیادی دارد و نه دره‌اش.

بلندترین فاصله از دریا یعنی 1500متر است و دلیل مه دائمی این گردنه به‌خاطر رطوبت دریای خرز است.در پایین این دره، رود آستاراچای می‌گذرد واین رود مرز بین استان‌های گیلان و آذربایجان را مشخص می‌کند.

طول این جاده 35 کیلومتر است و زیبایی این جاده انسان را مدهوش می‌کند. در تمام مسیر هوای آن منطقه بسیار خنک و دلچسب است و شما می‌توانید برای بیشتر وقت گذراندن در این جاده از دکه‌ها آش و عسل تهیه کنید یا شیر بلال از دست فروش‌های جاده بخرید و بخورید.

آب‌وهوای گردنه حیران

این منطقه در تمام فصول سال بسیار خنک است و بهترین زمان برای سفر به اردبیل بهار و تابستان است که بیشترین مسافر را جذب می‌کند. اما لباس گرم را فراموش نکنید چون این گردنه در فصول گرم نیز بسیار خنک است.

در پاییز درختان این منطقه هرکدام به رنگ خاصی در می‌آید و بر زیبایی این جاده می‌افزاید. اما در زمستان به‌دلیل برف و یخبندان و مه زیاد این مسیر مسدود می‌شود و امکان عبور از این جاده وجود ندارد.

شما هنگام عبور از این جاده در یک طرف جنگل‌های انبوه کشورمان را مشاهده می‌کنید و در طرف دیگر مرز کشور آذربایجان را شاهد خواهید بود.

در کل مسیر کوسفندان و گاو های زیادی را در مراتع خواهید دید. کلبه‌های کوچک و بزرگ که به جذابیت گردن حیران می افزایند.

در کیلومتر 18 جاده آستارا اردبیل روستای مشند وجود دارد. مش به زبان تالشی یعنی زنبور و مشند یعنی محل زنبور. این روستا بسیار زیبا و باصفا  است و اکثر روستاییان به پرورش عسل و لانه‌سازی زنبور برای تولید عسل مشغول هستند.

گردنه حیران میان ابرها

یکی از شگفت‌انگیز ترین جنگل‌های این منطقه جنگل فندقلو است. این جنگا در 30 کیلومتری اردبیل واقع‌شده است و وسعت آن 16 هکتار است. دلیل این که آن را فندقلو گذاشته‌اند این است که بیشتر درختان این جنگل فندق است.

در اطراف جنگل فندقلو دشت‌ها و مراتع وجود دارد که پرشده از گل‌های باونه و لاله وحشی که در باد به‌رقص درمی‌آیند. این مکان برای ساکنین اردبیل یک تفریحگاه عالی به‌حساب می‌آید. در این مکان کلبه‌های چوبی برای اجاره موجود است که مسافران می‌توانند زمان بیشتری را در این مکان زیبا سپری کنند.

مسیر دسترسی به جنگل فندقلو

در مسیر اردبیل به آستارا و پیش از رسیدن به‌نمین، مسیری قرارگرفته که تابلوی راهنمای جنگل فندقلو را نشان می‌دهد. راه دیگر که برای رسیدن به این جنگل وجود دارد از جاده اردبیل به تهران در گردنه حیران از داخل روستای گیلده می‌گذرد.

اگر دلتان تفریح و هیجان هم بخواهد، در کیلومتر ۳۵ جاده آستارا-اردبیل، در منطقه معروف به حاجی امیر می‌توانید به مجموعه توریستی-تفریحی حیران بروید.

این مجموعه در سال ۱۳۹۰ شروع به‌کار کرده و در حاشیه کوهستان قرار دارد و ایستگاه بالای آن به جنگل‌های فندقلو می‌رسد. اما بهترین تفریح در اینجا شاید تله‌کابین باشد که از بین جنگل‌های فندقلو می‌گذرد. قلعه بابک، از قلعه‌های دوره ساسانی را هم می‌شود از داخل کابین‌هایش در دوردست‌ها دید.

از حیران تا ماسال

ماسال و گردنه حیران، دو جاذبه گردشگری محبوب در شمال ایران هستند که هر ساله گردشگران زیادی از سراسر کشور و جهان را به سوی خود جلب می‌کنند. ماسال، شهری زیبا در استان گیلان است که به دلیل طبیعت بکر و چشم‌اندازهای خیره‌کننده‌اش، به «ماسال سرسبز» معروف است. این شهر، به داشتن ییلاقات زیبا و دیدنی، از جمله اولسبلنگاه، ییلاق ماسال، ییلاق شالما و… مشهور است.

فاصله میان ماسال و گردنه حیران، معادل ۱۷۶ کیلومتر است. با سرعت میانگین ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت، نیاز است حدود دو ساعت مسیر طولانی اما زیبا را بپیمایید.

مسیر سفر از ماسال به گردنه حیران

برای سفر از ماسال به گردنه حیران، باید از جاده پونل عبور کنید. این جاده، یکی از زیباترین جاده‌های ایران است که از میان جنگل‌های فندقلو می‌گذرد. در طول مسیر، می‌توانید از مناظر زیبای جنگل‌های فندقلو، رودخانه‌های خروشان و روستاهای سرسبز لذت ببرید.

پس از عبور از جاده پونل، به گردنه حیران خواهید رسید. در اینجا، می‌توانید از تله کابین گردنه حیران استفاده کنید و از مناظر زیبای این منطقه از ارتفاع بالا لذت ببرید.

تله‌کابین برای مشاهده زیبایی گردنه

تله‌کابین گردنه حیران

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد گردنه حیران، وجود تله‌کابین است. این تله‌کابین، با طول ۱۵۰۰ متر، یکی از طولانی‌ترین تله‌کابین‌های ایران است و مسافران را به بالای کوه می‌رساند.

سوار شدن بر تله‌کابین گردنه حیران، تجربه‌ای فراموش‌نشدنی است. در طول مسیر، مسافران می‌توانند از مناظر زیبای جنگل‌های فندقلو، دریای خزر و قلعه شیندان لذت ببرند. قلعه شیندان، که به قلعه گور بابک نیز معروف است، یکی از مهم‌ترین آثار تاریخی گردنه حیران است. این قلعه، در دوره ساسانیان ساخته‌شده و امروزه یکی از جاذبه‌های گردشگری مهم جمهوری آذربایجان است.

تله کابین گردنه حیران، علاوه بر اینکه به توسعه گردشگری این منطقه کمک کرده است، فرصت مناسبی را برای گردشگران فراهم کرده است تا از مناظر زیبای گردنه حیران لذت ببرند.

نظرات کاربران

نام و نام خانوداگی
متن پیام
برای خرید زمین و ویلا نیاز به مشاوره دارید؟

اگر سوالی دارید تیم پشتیبانی ما از ساعت ۸:۳۰ صبح الی ۱۱:۳۰ شب پاسخگوی شما خواهند بود.

×