نام لنگرود برای اولین بار در ۵۱۲ هجری قمریدر متون تاریخی ذکر شدهاست. در دوره صفویه، به خصوص در دوران حکومت شاهعباس اول، شهر لنگرود مرکز رویدادهای مهم بود. فرار احمد خان، حاکم لاهیجان، از لنگرود و دستگیری اعضای خانوادهاش توسط کیا فریدون، حاکم گیلان، و تسلیم آنها به شاه عباس در میان رویدادهای مهم این دوره از این شهر است. نادر کوشید تا پایگاه نیروی دریایی و یک کارخانه کشتیسازی را برای سرکوبی تاتارهای شرق و توسعه تجارت و دسترسی به دریا تاسیس کند و تلاش کرد تا آن را توسعه دهد. مردم لنگرود گیلکی هستند و به زبان گیلکی با لهجه ی لنگرودی صحبت میکنند . لنگرود نیز مانند سایر مناطق شمال کشور دارای ماکن های دیدنی فراوانی است که در ادامه ی مقاله به جاهای دیدنی لنگرود اشاره خواهیم کرد. اگر شما هم قصد سفر به لنگرود را دارید در ادامه ی مقاله همراه ما باشید.
از نوشتههای تاریخی استنباط میشود که زمینهای اطراف لنگرود مطلوب هستند و در طول زمان و توسعه تجاری در گیلان, لنگرود رونق یافتهاست و به عنوان یک شهر مهم در زمینه کشاورزی بویژه کشت شاهدانه و نیز در زمینه صنایع فلزی مانند تفنگ سازی شناخته میشود. رابیون جهان گرد معروف در ارتباط با سفر به لنگرود این گونه می نویسد «کنارههای رودخانه لنگرود زیباترین منظرهای است که من در ایران دیدهام» محلههای لنگرود به نامهای: کلیدبر،کیاکلایه،آنسرمحله، درویشانبر، ، فشکالی محله، کاسهگرمحله، قصابمحله، گشته مردخال، انزلیمحله و راهپشته که هر کدام از آنها شهرت ویژهای دارند.
چاف و چمخاله که در پانزده کیلومتری لنگرود قرار دارد از یک جاذبه توریستی است و مانند سایر بنادر فعالیتهای تجاری دارد که در حال حاضر بسیار محدود هستند. طبیعت مناسب مردم را به کار کشاورزی علاقهمند کردهاست. محصولات اصلی شامل برنج, چای, مرکبات و سبزیجات تابستانی هستند. ماهیگیری نیز در این شهر رایج است. در گذشته, آن یکی از مراکز مهم تولید ابریشم از طریق پرورش کرم ابریشم بود که در طی چند سال گذشته کاهشیافته است.
تالاب کیاکاله یکی از غنی ترین تالاب های استان گیلان است, زیرا گونههای حیاتی آن بسیار متنوع هستند. این تالاب در گذشته بزرگ بودهاست, اما به دلیل تبدیل شدن به محل دفن زباله در این روزها, مساحتی کمتر از ۱۰۰ هکتار دارد. در گذشته, بسیاری از پرندگان مهاجر در طول زمستان به مرداب پرواز کردند. پروژههای فعلی شهرداری مانند ایجاد کمربندی, ساخت یک مسیر موتور سیکلت و غیره, زندگی این تالاب را به خطر انداختهاند.
منطقه شکار ممنوع تالاب چاف در نزدیکی شمال شرقی لنگرود واقع شدهاست. این تالاب با مساحتی حدود ۸۰۰ هکتار در ارتفاع منفی ۲۵ متری بالاتر از سطح دریا واقع شدهاست.
لیلا کوه یکی از مناطق گردشگری سبز و سبز منطقه شمالی ایران است. لیلا کوه در جنوب غربی لنگرود واقع شدهاست که به دلیل داشتن تعداد زیادی قهوه خانه به عنوان مرکز در استان گیلان شناخته میشود که معروفترین آنها قهوهخانه دیشلمه است. این منطقه که بین مناطق کوهستانی و جنگل واقع شدهاست, یکی از جذابترین مناطق عاشقان طبیعت است.
عطا کوه با ارتفاع حدود ۷۰۰ متر بالاتر از سطح دریا به لنگرود و لاهیجان مشرف است. برجهای رادیو, تلویزیون و مخابرات در قله عطا کوه وجود دارد که به همین دلیل است که محلیها این قله را ” برج ” مینامند. برای رسیدن به این قله باید از میان باغها و جنگلها عبور کنید.
قله نگین سبز یا بام کومله از جمله مناطق بکر و دست نخورده در لنگرود است که در قله ای سرسبز قرار دارد. دریاچه یا استخر طبیعی کومله نیز در این ارتفاعات از ۳ آبگیر مجزا تشکیل شده است. بزرگترین این مخازن حدود ۴۰۰ متر عرض و یک کیلومتر طول دارد. در اطراف این دریاچه، امکانات رفاهی و رفاهی مانند قایقسواری و رستورانها برای گردشگران فراهم شدهاست. این دریاچه نیز زیستگاه پرندگان مهاجر است.
روستاهای ، بلوردکان، دیوشل، آبچالکی، تپه، لیسه رود، چاف، خالکیاسر، سالکویه، سیاه منسه، سلوش، فتیده، کوشالشاه، گالشکلام، گل سفید و پنو از مناطق سرسبز و گردشگری لنگرود به شمار میروند. مردم این روستاها عمدتاً در مزارع برنج و برداشت باغهای میوه و مرکبات شرکت میکنند. جاذبههای گردشگری و سرسبز مانند مردابها، تپهها و جنگلها در این روستاها وجود دارد که بسیاری از دوستداران طبیعت به این مناطق سفر میکنند. برخی از این روستاها افراد مشهور و شهدا را به جامعه اختصاص دادهاند.
رودخانه شلمان از کوهستانهای باشکوه سرچشمه میگیرد. این رودخانه نسبتاً پر از آب است و در گذشته امرار معاش مردم محلی ماهیگیری در این رودخانه بودهاست.
در بازار هفتگی لنگرود، انواع مختلف محصولات و محصولات این منطقه، داخلی و خارجی فروخته میشوند. لنگرود بازار یکی از بازارهای کلاس اول استان گیلان است که فروشندگان سیار این استان را جذب میکند.
مسجد جامع لنگرود در بازار لنگرود واقع شده است درب مسجد جامع منبتکاری شده و متعلق به سال ۱۲۰۴ هجری شمسی است.
مسجد آقا سید حسین به یکی از حاکمان کیایی تعلق دارد که در شمال بازار لنگرود واقع شدهاست. این ساختمان شامل یک اتاق مقبره و یک ایوان جانبی است. کاشیهای دیوارها و ایوان مسجد به دوران صفویه, صفوی و قاجار بر میگردد. کتیبه هایی با آیات قرآن را میتوان در درهای مسجد دید که باستانی هستند. عکسهایی از حادثه کربلا نیز بر روی دیوارهای ایوان کشیده شدهاست. بر لبه فوقانی دیوار گچبری شده از مرثیه محتشم کاشانی نوشته شدهاست.
بقعه دوازده امام آرامگاه ۱۲ تن از سادات کیایی است که به سادات ملاطی معروف هستند. شجره نامه ای در این بقعه قرار دارد که نام تمام ۱۲ تن نوشته شده است.
خانه منجم باشی یکی از آثار تاریخی و برجسته معماری دوره قاجار در لنگرود است. خاندان منجم باشی در همان زمان به شهرت رسید که اقا محمد خان قاجار به قدرت رسید. این خانه احتمالاً متعلق به یکی از نوادگان این خانواده به نام میرزا موسی منجم باشی است که ارتش روس را در روستای داربان در رشت شکست داد. این خانه تاریخی شامل داخل, بیرون, خانه, مسجد, حمام و … ورودی اصلی ساختمان بیرونی که به نام ” مهتابی” معروف است, یک ورودی هلالی دارد و دارای گچ ساده است. طبقه بالایی خانه نیز شامل یک سالن پذیرایی و سه اتاق است. این خانه به طور سنتی با چوب و سفال ساخته شدهاست. این بنای تاریخی در فهرست بناهای یادبود ملی ایران ثبت شدهاست.
پل خشتی لنگرود که به طور محلی به نام خشته پورد” معروف است در مرکز شهر بر روی رودخانه سپید رود قرار دارد. این پل تاریخی از آجر و گل ساخته شدهاست. این پل مشهورترین عبادتگاه تاریخی و نماد شهر لنگرود است. برخی افراد محلی ساخت این پل را به دورههای تیموری و ایلخانان نسبت میدهند که هیچ مدرک معتبری وجود ندارد; اما در کتاب در کتاب دارالمرز ولایت گیلان که توسط رابینو نوشته شدهاست, ساخت آن مربوط به دوره صفویه در نظر گرفته میشود. پل شامل یک سطح میانی و دو قسمت شیبدار است.
ساحل چاف و چمخاله سال ها مورد توجه توریست ها بوده است و پس از بندر انزلی, دومین مرکز گردشگری فعال و ساحل در منطقه گیلان است. ساحل ماسهای چاف و رودخانه بزرگ چمخاله یکی از سواحل زیبا و زیبای منطقه هستند که بسیاری از توریستها هر ساله از آن بازدید میکنند.
آبشار ماهی مشو یکی از جاذبههای توریستی است. کمبود ماهی که از بالای آبشار عبور میکند, آن را ماهی مشومینامند. ارتفاع این آبشار در حدود ۱۰ متر است و حوضچه آن دو متر عمق دارد. صخرههای قرمز غار وو از سوی آبشار مناظری دیگر هستند.
این قلعه در راه بازگشت به شهر لاهیجان قرار دارد. چون محل دزدها بود, دزدها نامیده میشدند. اما عدهای اظهار داشتهاند دیز در لغت به معنای دز و دژ است که درحقیقت دژبان بوده است و در واقع محل سکونت محافظان پادشاهان لاهیجان بودهاست. از آنجا که سنگهای کوهستان بر روی آنها سنگهای ساختمانی بنا شدهاست, قلعه به شدت آسیبدیده و تقریباً نابود شدهاست.
خانه دریابیگی متعلق به دوران قاجار است و از اندرونی، بیرونی و محل خدمتکاران تشکیل شده است. گچبریها و اروسیهای این بنا از نظر هنری ارزش بالایی دارند.
پارک جنگلی خرما پارک طبیعی در لنگرود است و چشم اندازی به سوی کوهستان و رودخانه دارد این پارک زیستگاه گونههای متنوع درختی از جمله توسکا، لرک و انجیلی است. این پارک محیطی مناسب برای گردشگرانی است که علاقه مند به تفریح در جنگل هستند.
لنگرود یکی از شهر های زیبا و خوش آب و هوا در شمال کشور است که دارای مناظر طبیعی در کنار جاذبه های تاریخی فراوان است و دارای جاهای دیدنی بسیار زیادی می باشد. لنگرود دارای بازار های محلیم ختلف و زیبایی است که بسیارم ورد توجه گردشگران قرار دارند. شرکت انبوه سازان آرش یکی از شرکت های پیشگام در ساخت ویلاهای معمولی فلت و دوبلکس است و انواع ویلاهای دوبلکس و فلت را در مدل های مختلف را باتوجه به نیاز و سلیقه ی شما طراحی و عرضه می کند. تمامی افرادی که در این شرکت مشغول به کار هستند و زبده ترین و ماهرترین افراد درزمینه ی ساخت ویلا هستند
برچسبها:بام کومله, پل خشتی لنگرود, روستاهای لنگرود, شهرستان لنگرود, لنگرود, لیلا کوه, محصولات لنگرود, مسافرت به لنگرود, مکان های دیدنی لنگرود